- Behandelingen en tarieven

Complete behandeling €55,00

Deze behandeling omvat alle noodzakelijke zorg aan uw voeten zodat u na de behandeling pijnvrij naar huis gaat. Denk bij noodzakelijk zorg bijvoorbeeld aan het  behandelen van verdikte of ingroeiende nagels, pijnlijke likdoorns, eelt, kloven en allerlei andere ongemakken. Elk probleem krijgt alle aandacht. Bovendien vinden we het belangrijk om de oorzaak te achterhalen en nieuwe problemen te voorkomen of sterk te verminderen.  Dit is heel vaak goed mogelijk!  


Omdat veel van onze cliënten door ziekte, leeftijd of bijvoorbeeld chemokuren een verminderde weerstand hebben werken wij uitsluitend met steriele materialen. Zo kunt u er zeker van zijn dat er geen besmettingen kunnen plaatsvinden door onzorgvuldige reiniging. Uw instrumentenset is bovendien verpakt en verzegeld en wordt pas geopend in uw bijzijn. 

Tot slot: wist u dat uw schoenen een broeinest kunnen zijn van schimmels en bacteriën en u zichzelf via deze manier steeds opnieuw kunt besmetten? Tijdens uw behandeling worden uw schoenen daarom gedesinfecteerd en gedroogd en verwarmd. Zo gaat u naar huis met verzorgde voeten én schoenen.

 

 

Wij gaan overigens zeer zorgvuldig om met uw gegevens en zullen deze nooit voor andere doeleinden gebruiken dan waarvoor ze bedoeld zijn: een veilige behandeling!

 

 

 

Behandeling eerste keer (anamnese / voetonderzoek eerste keer: 59, 50

Voordat wij uw voeten gaan behandelen zullen we eerst een anamnese afnemen. Niet alleen uw gewone gegevens als naam en adres maar vooral ook uw gezondheid, uw medicijngebruik, de reden van uw komst en eventuele andere behandelaars wil ik graag van u weten. Al deze informatie is belangrijk bij het kiezen van de juiste behandeling en de mogelijke risico's. De anamnese wordt gevolgd door een volledige behandeling van uw voeten.  En ook hier noemen we weer even: uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet zonder uw medeweten gedeeld met derden. Niet relevante informatie bewaren wij niet. 

Behandeling bij diabetes of reuma : 55,00

Deze behandeling is gericht op diabetes of reuma en kan weleens wat langer duren dan de gemiddelde behandeling.  Er wordt behalve de normale en noodzakelijke zorg, extra gelet op de gevolgen of aandachtspunten van reuma of diabetes. Het verminderen van gevoel, droger worden van de huid, abnormale nagelgroei en vervorming van o.a. teengewrichtjes zijn daar voorbeelden van maar niet bij iedereen doen zich deze complicaties voor. Ook zijn bepaalde complicaties soms nog niet opgemerkt. Verminderen van gevoel kan heel sluimerend gaan en onopgemerkt blijven. Niet zelden komen we daar tijdens de behandeling achter doordat er bijvoorbeeld een splinter of wondje zichtbaar wordt of we merken het tijdens testmomenten. Hierbij worden het oppervlakkige en het diepere gevoel getest. Onbegrepen valpartijen worden dan opeens verklaarbaar en daardoor beter te voorkomen. En dat laatste ...dáár gaat het om! Door de voetverzorging regelmatig door ons uit te laten voeren kunnen er bepaalde problemen voorkomen en of verminderd worden. Mensen met reuma hebben vaak pijn in de gewrichten, ook van de voeten. De teengewrichtjes kunnen vervormen, tenen gaan dan over elkaar groeien of komen in een onnatuurlijke stand met pijnlijke drukplaatsen en likdoorns als gevolg. Regelmatige en zorgvuldige voetzorg zijn dan geen luxe maar noodzaak. Likdoorns worden verwijderd en we gaan op zoek naar vormen en mogelijkheden van drukontlasting zodat nieuwe likdoorns voorkomen kunnen worden.  Meestal worden deze behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Om te weten hoe dat bij u geregeld is kunt het best even contact opnemen met uw eigen verzekering. 

Behandeling bij chemotherapie / oncologie €55,00

Deze behandeling is bedoeld om uw voetenhuid en de nagels zo goed mogelijk voor te bereiden op de chemotherapie of te herstellen ná de chemotherapie. Helaas kunnen huid en nagels soms heftig reageren en daardoor veel last veroorzaken. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het goed om van te voren uw voeten te laten verzorgen. Wij willen u graag helpen om het traject van de chemotherapie zo goed mogelijk door te komen. De behandeling wordt zo mogelijk afgesloten met het aanbrengen van een zachte aangename olie zonder parfums of andere bijproducten. 

Heeft u al behandelingen gehad en wellicht last van genoemde complicaties, ook dan kunnen wij u helpen. We overleggen als oncologisch voetzorgverleners wel altijd met uw oncologisch verpleegkundige om er zeker van te zijn dat u op de juiste tijden geholpen wordt. Kort na een kuur is uw weerstand bijvoorbeeld te laag om een voetbehandeling te ondergaan. Het juiste moment kan bovendien bij u anders zijn. Daarom zijn we bij deze behandeling extra zorgvuldig en leggen we altijd even contact met uw behandelend arts of verpleegkundige. We hebben hiervoor een speciaal formulier dat we u graag van tevoren even toesturen. 

In uw situatie is het soms moeilijk om gewoon een agenda afspraak te maken. Er zijn vaak veel ziekenhuisafspraken en zoals eerder geschreven is het moment van een voetbehandeling niet altijd geschikt. U kunt dit in voorkomende gevallen aan de telefoniste doorgeven of een mailtje sturen naar info@pedicurepraktijkzierikzee.nl. Dit wordt alleen door Janny van Gemert gelezen en zij zal dan contact met u opnemen om uw afspraak op een ''veilig'' tijdstip te laten plaatsvinden. Noemt u bij het reserveren altijd even duidelijk dat het gaat om behandeling bij chemotherapie. Voor deze situaties maken wij graag plaats, ook als de agenda vol staat. 

Behandeling van ingroeiende nagels: nagelbeugel plaatsen bij een behandeling:19,50

Een nagel die ingroeit is bijzonder pijnlijk. Vaak is verkeerd knippen (het wegknippen van de punt) de oorzaak, soms is bijvoorbeeld ook de vorm van de nagel het probleem. Bij bolgroeiende nagels is het mogelijk om een nagelbeugeltje te plaatsen dat de zijkanten van de nagel wat opheft. De werking is vaak meteen merkbaar omdat de randen niet langer in de huid drukken. De beugel heeft bovendien een corrigerende werking en kan de nagel helpen om uiteindelijk weer een vlakkere vorm aan te nemen. Er zijn verschillende soorten beugels. De reden van het ingroeien bepaalt samen met uw conditie welke beugeltechniek het beste bij u past en dus het beste resultaat geeft. Sinds kort experimenteren wij met een nieuwe methode. Veertien en 15 januari 2018 kwamen twee poolse specialisten hun bijzondere behandeling bij ons in de praktijk uitvoeren. Collega Ingrid, twee andere collega's en ik hebben toen nogmaals en samen met hen een aantal cliënten behandeld. Altijd weer  bijzonder en leerzaam. Heeft u zelf een ingroeiende nagel en wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op zodat we samen met u kunnen bepalen of deze behandeling voor u geschikt is. Tarieven verschillen hier en zijn afhankelijk van de soort beugel/ toestand van uw teen en nagel/ uw wensen. Is de beugel aanvullend op een behandeling dan betaalt u 19,50 extra bij uw behandeling. Komt u alleen voor de ingroeiende nagel dan betaalt u 46,00.

Behandeling 'kalknagels": €55,00

Deze behandeling is volledig gericht op de behandeling van kalknagels waarbij het uiteindelijke doel ligt bij klachtenvermindering, klachtenpreventie en natuurlijk een verzorgde aanblik. Samen met u kijken we uitgebreid naar de mogelijkheden én onmogelijkheden van herstel en of verbetering. Een eerlijk advies en praktische informatie kunnen u helpen een beslissing te maken over het wel of niet behandelen en natuurlijk bij het onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. Wij worden hierover overigens voortdurend bijgepraat door een dermatoloog.  Belangrijke aanvulling bij deze behandeling ( en alle andere behandelingen) is dat wij  uitsluitend werken met steriele instrumenten en disposables! Zo loopt u bij ons geen besmetting van andere cliënten op.

Unieke wratbehandeling eerste keer €46,00, de vervolgbehandeling €22,50

Wratten zijn vervelend en kunnen veel last veroorzaken. Door behandeling met de zogenaamde cryopen (bevriezing) zijn zij simpel en effectief te behandelen. Het mooiste van deze behandeling is de precisie: de wrat kan tot op de millimeter nauwkeurig worden bevroren waardoor er geen gezonde huid wordt beschadigd. Daardoor is de behandeling vaak een stuk minder pijnlijk, geen blaren of andere narigheid. Ideaal voor kinderen maar ook fijn voor ''grote mensen''.  De behandeling wordt afgewisseld met HTC therapie (coagulatie) en of speciale pakkingen. Eelt op en rondom de wrat wordt nog voor het aanstippen verwijderd.

"Kalknagels": schimmeltest en persoonlijk behandeladvies : €75,00

Wie kent ze niet? Gele, verdikte en vaak brokkelige nagels.
Laten we eerst het fabeltje uit de weg helpen dat doet vermoeden dat kalknagels uit kalk bestaan. Kalknagels (mycosenagels) zijn gewone nagels die aangetast zijn door een schimmel. De schimmel leeft van de nagelmaterie en beschadigt op deze manier de hele nagelplaat. Niet mooi en bovendien vaak oorzaak van allerlei ongemakken. Een dikke nagel geeft veel druk op het nagelbed, groeit gemakkelijker in en kan bron zijn van infecties. Behandeling van deze mycosenagels, zoals ze eigenlijk heten, is dus geen luxe of ijdelheid maar vooral een noodzaak.Wanneer u iets aan uw nagels wilt verbeteren is het belangrijk om te weten of het daadwerkelijk een schimmel is die de schade veroorzaakt Sinds kort is hier een snelle test voor waardoor wij binnen 15 minuten weten of er daadwerkelijk sprake is van een dermatofyt (een schimmelsoort dat infecties kan geven in huid, haar of nagels  )De uitslag van deze test bepaalt hoe we de nagel(s) vervolgens kunnen behandelen. Hiervoor zijn veel mogelijkheden maar......alles staat of valt bij consequent behandelen en volhouden. Dat betekent bijvoorbeeld dat niet alleen uw nagels behandeld moeten worden maar ook uw schoenen en sokken, iets dat vaak vergeten wordt! Voor uw schoenen is er in de praktijk een prachtig apparaat waar we tijdens de behandeling uw schoenen in kunnen zetten. Na 8 minuten zijn zij voor 99,7% schimmel- en bacterievrij. Een geweldige aanvulling op uw behandeling!! Ook voor thuis hebben wij in de praktijk goede schimmelbestrijders in de verkoop. 

Pedicurepraktijk Zierikzee Renesse

''Curebehandeling "kalknagels" (bijv. laser of pact) kostenberekening na consult

Deze behandeling is niet zomaar te beschrijven want hangt van veel factoren af. Cure staat voor genezing en dat is dan ook het uitgangspunt van deze behandelingen. Wilt u er werkelijk alles aan doen om van de kalknagels af te komen dan is het van belang om te weten of het ook inderdaad kalknagels/schimmelnagels zijn en dat weet je alleen zeker als er een biopt is opgestuurd naar een laboratorium. Laboratoriumonderzoek dus.  Dat is de eerste stap. De volgende stap is het zoeken naar de mogelijkheden van behandeling als er inderdaad een schimmel is aangetoond. In de eerste plaats is er dan de orale medicatie, hierover kunt u met uw huisarts overleggen. In de regel is men hierover niet zo enthousiast omdat de bestaande medicatie een behoorlijke belasting is voor de lever. Andere ''cure''behandelingen zijn bijvoorbeeld de lasertherapie die bij dermiz, onze buren op de zorgboulevard aangeboden wordt. Nieuw is de pacttherapie: een veelbelovende pijnloze therapie zonder risico's of bijwerkingen die wij u sinds februari kunnen aanbieden. De lamp is geen wondermiddel maar kent een goede onderbouwing en kan een grote bijdrage leveren aan de bestrijding van de schimmels. Inmiddels hebben we al mooie resultaten gezien. De prijs voor de pacttherapie hangt af van het aantal nagels en de ernst van de infectie. Zijn al uw nagels aangedaan of is de besmetting juist wat minder dan passen wij de prijs hierop aan. Ons advies hierin is: kom eerst voor een intake zodat we nagels en situatie kunnen beoordelen.  Het is verstandig eerst een kweek af te nemen zodat het zeker is dat er inderdaad een schimmel aanwezig is. Samen met u zullen we vervolgens een plan maken waarbij uw wensen en onze kennis centraal staan. 

Korte behandeling en/of advies: €43,00 (max 30 minuten)

Mensen schatten hun probleem soms lager in dan dat de realiteit blijkt te zijn. Een kleine likdoorn kan bijvoorbeeld meer zorg vragen omdat deze er al heel lang zit of door de bijzondere omstandigheden van iemand. (denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijkomend ziektebeeld of chemotherapie). Een korte behandeling duurt max. een half uur maar kunt ook ook gebruiken voor een normale (niet uitgebreide) voetbehandeling of bijvoorbeeld een uitgebreid adviesgesprek. 

Behandelingen voor diabetici in samenwerking met de podotherapeut:

Heeft u een zorgprofiel met bijbehorend behandelplan dan kunt u gebruik maken van de behandelingen van de (bij de keten aangesloten) medisch pedicure. Belangrijk om te weten is dat alleen het medisch noodzakelijke vergoed wordt. Dit is onafhankelijk van uw leeftijd of situatie.

De podotherapeut bepaalt welke zorg medisch noodzakelijk is en schrijft dit in het behandelplan. De pedicure krijgt betaald voor deze zorg maar niet voor de rest van de behandeling. Dit wordt nl.door de zorgverzekeraar ''cosmetisch'' genoemd en valt daarom buiten het behandelplan en de vergoeding. 

Als medisch voetzorgverlener werken wij echter niet cosmetisch en krijgt u een volwaardige (diabetes) behandeling. Wij kijken daarbij niet of iets in het behandelplan staat maar doen binnen de gestelde tijd alles wat nodig en prettig is. (let op, dit is niet hetzelfde als medisch noodzakelijk)   Kortom: u krijgt een goede complete (diabetes)behandeling waarbij ook de andere zorg volledig wordt meegenomen. Ook testen we regelmatig het gevoel in uw voeten en controleren we de huidtemperatuur om eventuele problemen voortijdig te signaleren. Om de behandeling op deze manier te kunnen doen rekenen we het extra deel van de behandeling apart met u af. Dit varieert tussen 10,00 en 22,00 euro

Ambulante behandeling (aan huis): 58,00 incl reiskosten

Is het voor u moeilijk om naar de praktijk te komen dan kunt u een afspraak maken voor een behandeling aan huis. Omdat wij onze instrumenten steriel en verpakt mee kunnen nemen krijgt u ook bij u thuis een professionele en zeer hygienische behandeling. U hoeft niets in huis te hebben want alles wordt meegebracht inclusief disposable handdoeken. Ook kunt u met pin betalen zodat u geen geld in huis hoeft te hebben. Wel zo veilig, zowel voor u als voor ons.

Weekend- en avondbehandelingen: toeslag €9,50

Bij grote drukte wordt soms de zaterdag als mogelijkheid voor een afspraak aangeboden. Online ziet u zelf of de betreffende zaterdag ''open staat''. Belt u liever voor een afspraak dan kunt u de telefonist(e) vragen naar de mogelijkheden. Voor behandelingen in het weekend of een avond op aanvraag wordt een toeslag van 9,50 gerekend. 


 

Orthese op maat : vanaf 16,00

Een orthese is een siliconen teenstukje. Het helpt om  bijvoorbeeld een scheve (maar nog beweeglijke) teen te helpen corrigeren. Vaak is een orthese ideaal om likdoorns of andere pijnlijke plekjes te voorkomen. De orthese is maatwerk en wordt gewoon in de praktijk tijdens de behandeling aangemeten. Wanneer hij goed past en aan alle eisen voldoet zal u er veel plezier van hebben. Dit siliconen teenhulpje gaat langere tijd mee en kan gewoon afgewassen worden.

LET OP:  niet tijdig geannuleerde behandelingen worden in rekening gebracht. Om dit te voorkomen krijgt u per mail niet alleen een bevestiging van uw afspraak maar ook nog een herinnering. 

 Pedicurepraktijk Zierikzee

PHOTODYNAMISCHE THERAPIE TEGEN KALKNAGELS (PACT)

Eindelijk is het zover: we zijn weer een stapje verder in de behandeling van uw 'kalknagels'. Voor deze nare kwaal is nog altijd geen wondermiddel in de handel maar de pacttherapie komt in de buurt!

Pact   

Wij zijn vandaag open van 09:00 tot 13:00 uur en van 12:30 tot 17:00 uur


maandag 09:00 - 12:00 & 13:00 - 17:00
dinsdag 09:00 - 12:30 & 13:00 - 17:00
woensdag 09:00 - 13:00 & 12:30 - 17:00
donderdag 09:00 - 13:00 & 12:30 - 17:00
vrijdag 09:00 - 13:00 & 12:30 - 16:00
zaterdag gesloten    
zondag gesloten    

Rolstoelen / rollators / scootmobielen zijn geen probleem

Er is voldoende ruimte om met rollator of rolstoel de praktijk te bezoeken. Deze kunnen mee naar binnen. Uw scootmobiel kan tot voor de deur komen en even in de gang staan. Aangepast toilet aanwezig.

NIET NAGEKOMEN AFSPRAKEN

Indien u een afspraak maakt dan worden de praktijkruimte, een behandelaar én tijd voor u gereserveerd. Niet nagekomen afspraken moeten daarom helaas in rekening worden gebracht.

KRP

KRP: 11441 Een grote stap voorwaarts: uitschrijving KRP. Inschrijving Kabiz maakt het KRP overbodig.

KABIZ

Inschrijfnummer 18102656782 Als medisch voetzorgverlener sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister van Kabiz (beroepsbeoefenaren in de zorg).

NMMV

Lid van NMMV (nederlandse maatschappij medisch voetzorgverleners) 45970

ProVoet

Lid van ProVoet (brancheorganisatie) 311295

Pedicurepraktijk Zierikzee
Koning Gustaafweg 2
4301NP Zierikzee

T.  06 17627010
M.  06 17627010
E.  praktijk@ppzierikzee.nl
KvK nr.  55463193
BTW nr.  NL135286396BO2 BTWid: NL001633170B50

Maak eenvoudig een afspraak!

Online boeken; makkelijk voor u en mij!

Online afspraken  

Bellen en appen mag natuurlijk ook

Bel of app dan naar : 06 17 62 70 10 Wij kunnen de afspraak voor u inplannen! Echter, tijdens de behandeling kunnen wij de telefoon niet beantwoorden. Een app is vaak het snelst.
Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website