- Pact Schimmelnageltherapie

Nieuwe innovatieve therapie voor kalknagels

Schimmelnagels:

Een veel voorkomend probleem.

Een schimmelnagel is een nagel die geinfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagel kan binnendringen en zich kan uitbreiden ontstaat een onychomycose (de medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan gemakkelijk ontstaan in beschadigde nagels tgv bijv. sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels. Schimmelnagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

Nieuwe effectieve behandeling van schimmelnagels.

Pact Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts- wereld. Pact-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerkingen. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend. Pact is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden.

Hoe werkt deze Pact-methode?

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten. Het voortraject, de eigenlijke behandeling, en het na-traject. In het voortraject moet eerst door de voetspecialist worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmel gaat. Niet alle verkleurde en/ of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een hoornnagel of een psoriasisnagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium van het Radboud UMC. Indien daar wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat kan de eigenlijke Pact behandeling starten.

Pact-behandeling.

Ter voorbereiding van de behandeling wordt de nagel dun afgefreesd en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de nagel. Na de inwerktijd wordt een speciale Pact lamp met rood Led-licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandelng wordt in een tijdsbestek van ongeveer 10 dagen drie keer uitgevoerd en na een maand nog een keer herhaald.

Therapie-trouw.

Als de schimmel is gedood kan het nabehandelingstraject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her-infectie plaats kan vinden en een snelle uitgroei van een nieuwe gezonde nagel wordt gestimuleerd. Om nieuwe infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfecties kunnen worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen tegen herinfectie te treffen. Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk, uw voeten na het wassen goed afspoelen en drogen, ook tussen de tenen. Ook dagelijks schone sokken horen hierbij. De schoenen dienen dagelijks voordat ze aangetrokken worden te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een goed product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen nieuwe infecties. Om de uitgroei van een nieuwe gezonde nagel te ondersteunen en stimuleren is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelolie aan te raden. In de praktijk hebben wij hiervoor goede producten.

Pact Schimmelnagel Therapie.

De Pact schimmelnagel therapie is een speciale behandelingsmethode. Om de kwaliteit van deze therapie zeker te stellen heb ik als voetzorgverlener een cursus gevolgd waarin deze methode met zijn specifieke eigenschappen zowel in theorie als praktijk is aangeleerd. Dat kan, indien u therapie trouw bent er mede voor zorgen dat u weer gezonde en mooie nagels krijgt.

Kijkt u op de fotopagina voor enkele foto's!

 Bij de pacttherapie is het belangrijk van te voren een prijsopgaaf te laten maken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. De therapie is goed maar ook duur. Per nagel en per keer kost het rond de  30,-- Heeft u meerdere nagels die behandeld moeten worden dan wordt het goedkoper en gaat er per nagel steeds 5 euro af. Alles hangt echter vooral af van de ernst van de besmetting en de hoeveelheid nagels. Tijdens een eerste bezoek waarbij de nagels uitvoerig bekeken en besproken worden gaan we uitgebreid op uw mogelijkheden in. 

 Weet u van uzelf dat u niet echt therapietrouw bent of dat u na een poosje laconiek wordt....begin er dan niet aan!  

Weet u van uzelf dat u wél therapietrouw bent en wilt u het graag gaan proberen?

Besef dat geen enkele therapie wonderen kan verrichten maar zoals we al eerder schreven: het komt aardig in de buurt en.... de schimmeldodende werking is een feit, geen verwachting. Het voorkomen van herbesmetting zal dus voor u het belangrijkste zijn en juist hiervoor is de therapietrouw zo nodig. Gaat  u ervoor dan zijn wij uw maatjes door dik en dun!! Ook wij vinden het fantastisch als uw en onze moeite beloond wordt met gezonde nagels. Daar doen we het voor!

 

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een behandeling, belt u dan met 06 17 62 70 10.

    

    

 

  

 

 

 

        
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pedicurepraktijk Zierikzee

PHOTODYNAMISCHE THERAPIE TEGEN KALKNAGELS (PACT)

Eindelijk is het zover: we zijn weer een stapje verder in de behandeling van uw 'kalknagels'. Voor deze nare kwaal is nog altijd geen wondermiddel in de handel maar de pacttherapie komt in de buurt!

Pact   

Wij zijn vandaag open van 09:00 tot 13:00 uur en van 12:30 tot 17:00 uur


maandag 09:00 - 12:00 & 13:00 - 17:00
dinsdag 09:00 - 12:30 & 13:00 - 17:00
woensdag 09:00 - 13:00 & 12:30 - 17:00
donderdag 09:00 - 13:00 & 12:30 - 17:00
vrijdag 09:00 - 13:00 & 12:30 - 16:00
zaterdag gesloten    
zondag gesloten    

Rolstoelen / rollators / scootmobielen zijn geen probleem

Er is voldoende ruimte om met rollator of rolstoel de praktijk te bezoeken. Deze kunnen mee naar binnen. Uw scootmobiel kan tot voor de deur komen en even in de gang staan. Aangepast toilet aanwezig.

NIET NAGEKOMEN AFSPRAKEN

Indien u een afspraak maakt dan worden de praktijkruimte, een behandelaar én tijd voor u gereserveerd. Niet nagekomen afspraken moeten daarom helaas in rekening worden gebracht.

KRP

KRP: 11441 Een grote stap voorwaarts: uitschrijving KRP. Inschrijving Kabiz maakt het KRP overbodig.

KABIZ

Inschrijfnummer 18102656782 Als medisch voetzorgverlener sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister van Kabiz (beroepsbeoefenaren in de zorg).

NMMV

Lid van NMMV (nederlandse maatschappij medisch voetzorgverleners) 45970

ProVoet

Lid van ProVoet (brancheorganisatie) 311295

Pedicurepraktijk Zierikzee
Koning Gustaafweg 2
4301NP Zierikzee

T.  06 17627010
M.  06 17627010
E.  praktijk@ppzierikzee.nl
KvK nr.  55463193
BTW nr.  NL135286396BO2 BTWid: NL001633170B50

Maak eenvoudig een afspraak!

Online boeken; makkelijk voor u en mij!

Online afspraken  

Bellen en appen mag natuurlijk ook

Bel of app dan naar : 06 17 62 70 10 Wij kunnen de afspraak voor u inplannen! Echter, tijdens de behandeling kunnen wij de telefoon niet beantwoorden. Een app is vaak het snelst.
Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website